duminică, 18 ianuarie 2015

Parjoale de cartofi




Ingrediente:
- 300 g de ciuperci
- 3-4 cartofi de marime medie


- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- Sare si condimente dupa gust – iti sugerez un pic de cimbru, piper si boia


Pune 2 cartofi la fiert in apa cu sare.Taie ciupercutele in bucatele mici si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru cateva minute, pana isi lasa zeama. Apoi scurge-le si pune-le intr-un bol.
- Ceilalti 2 cartofi, morcovii si dovleceii da-i prin razatoare si apoi caleste toate legumele (impreuna cu ceapa taiata fin) intr-o tigaie pentru cateva minute, pana se moaie.
- Amesteca legumele calite cu ciupercile, cu usturoiul pisat, cu mararul si patrunjelul taiate fin si condimentele. Adauga cartofii fierti pasati amestecand in continuu.
- Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La jumatatea timpului de coacere, intoarce fiecare chifteluta pentru a fi sigura ca vor iesi rumenite pe ambele parti (vor fi gata in aproximativ 20-30 de minute, la o temperatura medie).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design