miercuri, 14 ianuarie 2015

Prajitura gen negresa.




Ingrediente:

4 oua
3 linguri cu cacao
250 gr ciocolata 
100 gr unt
150 gr zahar
5 linguri de faina alba
o lingurita praf de copt
un praf de sare 
o mana de stafide.
2 linguri cu rom.(optional)


Se pune ciocolata si untul la topit la bain-marie.Intre timp se freaca bine ouale cu zaharul pana se face o crema consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt ,se adauga un praf de sare si se pune peste ouale batute.Ciocolata topita se lasa un pic la racorit apoi se adauga peste toata compozitia si se amesteca bine.Se pun si stafidele ,care au fost lasate intre timp sa se hidrateze in rom si se amesteca iar.Toata compozitia se toarna intr-o forma tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit pentru cca 10-15 min la o temperatura de 150 grade.Cand se raceste se portioneaza in ce forma doriti dvs si se pot consuma ca atare ca si pe o negresa sau puteti folosi nuttella si uniti cate doua bucati.Este extraordinara la gust si foarteee ciocolatoasa.Sa aveti pofta .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design