marți, 13 ianuarie 2015

Salata de fasole cu sos de mustar.

Ingrediente:



150 g fasole boabe
un ardei rosu
o legatura ceapa verde (sau o ceapa uscata)
o legatura marar
un  castravete
o lingura de ulei de masline
o lingura de zeama de lamaie
o lingurita mustar (optional)
un praf de sare
piper


De preferat ar fi ca fasolea pentru salata sa fie tinuta la inmuiat de seara pana dimineata. Este greu de estimat timpul de fierbere al boabelor, acesta este direct proportional cu vechimea pe care o are  fasolea, asa ca o lasam atata timp cat este nevoie pentru a se inmuia bobul  pana dimineata.Apoi scurgem apa in care a stat, adaugam apa proaspata si punem fasolea la fiert. O lasam sa fiarba aproximativ un sfert de ora, iar in timpul in care aceasta fierbe vom pune niste apa la fiert intr-o alta cratita. Dupa ce fasolea a fiert in prima apa, o scurgem si o fierbem in cea de-a doua apa. Tocam in functie de preferinte o legatura de ceapa verde (ori o ceapa uscata), un castravete (pentru un plus de culoare) si un ardei rosu.  Punem toate legumele tocate intr-un vas incapator, apoi adagam boabele de fasole fierte si o legatura mica de marar (tocat foarte marunt). 

Prepararea sosului salatei.

 Punem intr-un vas zeama de lamaie si o jumatate de lingurita rasa cu sare si le amestecam bine, pana cand se dizolva sarea. Dupa aceea adaugam o lingurita de mustar, omogenizam si adaugam treptat uleiul. Turnam in fir subtire uleiul si frecam cu lingura, obtinand astfel un sos cu o consistenta asemanatoare cu cea a maionezei. Turnam la sfarsit vinegreta peste salata de fasole boabe si amestecam bine totul.Se potriveste de sare si piper.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design